Project
image image image image image image
Opdrachtgever:New Orleans: Vesteda Amsterdam
Architect:Alvaro Siza
Periode:2005 - 2011
Categorie:Parkeren Wonen
Type project:Nieuwbouw

Algemene projectinfo

De woontoren New Orleans in Rotterdam is de eerste van de vijf woontorens die tussen Montevideo en het Nieuwe Luxortheater aan de zuidzijde van de Wilhelminapier is gebouwd. Het woongebouw is 158 meter hoog. Hiermee is de New Orleans  de hoogste woontoren van Nederland. In de woontoren zijn 234 appartementen variërend van 65 m² tot 212 m². Alle bewoners van New Orleans kunnen gebruik maken van onder andere de vier gastenverblijven en een health club. Deze bevindt zich op de vierde etage en bevat een zwembad, fitnessruimte een sauna en een met gras begroeid dakterras van 1.000 m². New Orleans is geprojecteerd op een ondergrondse parkeergarage (circa 750 plaatsen) waarvoor de totale infrastructuur vanuit de parkeergarage moest worden voorbereid.

Op de begane grond – in de plint – van New Orleans is de nieuwe huisvesting van Theater/Arthouse Lantaren Venster gehuisvest. Het theater heeft een multifunctionele foyer, vijf bioscoopzalen van in totaal 600 zitplaatsen, een theaterzaal van ongeveer 300 zitplaatsen of 400 staanplaatsen en een expositieruimte. Voor artiesten en ondersteunende diensten zijn diverse nevenruimten in het project aanwezig, waaronder diverse backstage-ruimten en een kantorendeel. In de entree is een keuken met foyer voor cafégebruik voorzien.

Rol Techniplan Adviseurs

Ontwerp & Calculatie

Onze advieswerkzaamheden hebben betrekking op alle technische installaties, te weten: de werktuigkundige, de sanitaire, de sprinkler-, de elektrotechnische en transportinstallaties. Tot op heden hebben wij de bestekken voor de installaties in de woontoren New Orleans, de woontorens Boston en San Francisco (moeten nog worden gebouwd) en de ondergelegen parkeergarage en het Arthouse vervaardigd. Ook is advies gegeven voor de gevelreiniging en alle transportinstallaties.

Montage-inspectie & Uitvoering (Realisatie & Exploitatie) 

Tijdens de realisatieperiode hebben wij opdracht gekregen voor een uitgebreide controle op de uitvoering van alle technische installaties.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: New Orleans: Vesteda Maastricht, Arthouse: OBR Rotterdam
Architect: Alvaro Siza
Bouwmanagement: Wilimas Bouwadviseurs
Adviseur bouwfysica: Peutz
Constructeur: DHV
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs bv
Installateur: Spindler
Aannemer: Basics

Websites

http://www.vesteda.com/nl/project/new-orleans.aspx