Project
image image
Opdrachtgever:Woningstichting De Key
Architect:Studioninedots
Periode:2018 - heden
Categorie:Kantoor
Type project:Renovatie

Algemene projectinfo

Het project omvat de renovatie van een kantoorgebouw en aangrenzende loods, met een totaal bruto vloeroppervlak van circa 5.000 m2 waarvan circa 1.200 m2 zich in een aangrenzende loods bevindt. Het kantoorgebouw en de loods zijn gelegen in het centrum van Amsterdam en worden ingesloten door de Hoogte Kadijk, de Kruithuisstraat en de aangrenzende bebouwing.

Het kantoorgebouw omvat een begane grond met entree, heeft vier verdiepingen en herbergt onder meer de volgende gebruiksruimten:

  • een centrale entreehal op de begane grond;
  • een restaurant en koffiebar op de begane grond;
  • kantoortuinen;
  • vergaderruimten;
  • atrium, verbonden door middel van een open trappenhuis/atrium;
  • fietsenstalling;
  • techniekruimten.

De loods omvat een begane grond, kelder en verdieping en herbergt onder meer:

  • stalling voor auto’s en fietsen in de kelder;
  • multifunctionele ruimten;
  • techniekruimten.

Rol Techniplan Adviseurs

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor de advisering van alle technische installaties. Uitgangspunt hierbij is dat een deel van de installaties wordt hergebruikt. Het kantoorgebouw en de loods, die in de bestaande situatie 2 losse gebouwen vormen, functioneren na renovatie als één gebouw. Dit wil zeggen dat installaties voor opwekking en dergelijke voornamelijk centraal geplaatst worden en beide bouwdelen zullen bedienen.

Voor opwekking van warmte en koude wordt gebruik gemaakt van lucht-warmtepompen. Ten behoeve van opvangen pieklast warmtevraag blijft een deel van de bestaande gasketels behouden, wel wordt de bestaande gasaansluiting en gasverbruik sterk verkleind. Klimatisering van de kantoortuinen vindt plaats met hybride klimaatplafondeilanden die zowel verwarmen, koelen als ventileren, en de bestaande structuur van de constructie zichtbaar laten in het plafond. De overige ruimten zullen op basis van CO2 sturing naar behoefte worden geventileerd.

De daken worden voorzien van PV-panelen en het gebouw zal voldoen aan de criteria voor BREEAM in use. Techniplan heeft tijdens het ontwerp zorg gedragen voor de BREEAM in use certificering.

Tijdens de uitvoering zijn wij betrokken bij de controle van de realisatie (zowel werkvoorbereiding als uitvoering op de bouw).

Media & Links

Betrokken partijen:
Opdrachtgever: De Key
Architect: Studioninedots
Bouwmanagement: DZAP
Adviseur bouwfysica: DPA
Constructeur: Bouwadviesbureau Strackee
Adviseur installaties: Techniplan adviseurs
Kostendeskundige: Skaal
Installateur: Klaver klimaattechniek
Aannemer: Hillen-Roosen