Project image
Opdrachtgever:Havenbedrijf Rotterdam
Architect:GroupA
Periode:2019 - heden
Categorie:Kantoor
Type project:Renovatie

Algemene projectinfo

Het Ferro-kantoor wordt getransformeerd naar de Ferro Innovation Factory. Het renovatieproject is gelegen aan de Benjamin Franklinstraat in Rotterdam en heeft de omvang van een drielaags kantoor, waarop een nieuwe vierde laag zal worden geplaatst. Het project kent een totale omvang van circa 7.600 m² BVO voor zowel kantoren als ook de  maakindustrie.

Het Ferro-kantoor moet een volledige renovatie ondergaan. Het gebouw krijgt een nieuw, in het oog springend trappenhuis en een extra verdieping. Het trappenhuis moet volgens de aanbesteding ‘sculpturaal’ worden, beeldhouwkunstig. Het complex was ooit een emaillefabriek. Het toekomstig gebruik is gericht op de verhuur van halve verdiepingen en twee bedrijfsruimten. Voor de openbare ruimte rondom het gebouw komt de focus te liggen op groen en op verblijven. Een levendige plint die ruimte biedt aan een koffie- & lunchbar en actieve programmering.

Het gebouw wordt gasloos gerealiseerd. Voor de elektrische energievoorziening wordt het gehele dak vol gelegd met PV-panelen. Voor de verwarming en koeling wordt voorzien in luchtgekoelde warmtepompen.

Techniplan Adviseurs Bv. is ingeschakeld voor de advisering van alle technische installaties. Uitwerking duurzame ambities BREEAM Excellent.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Havenbedrijf Rotterdam
Architect: Group A
Constructeur: Bartels Ingenieurs voor Bouw en Infra
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs Bv.
Kostendeskundige: IOB Vlaardingen