Project
image image image
Opdrachtgever:COD & Being
Architect:Office for Metropolitan Architecture
Periode:2015 - 2018
Type project:Nieuwbouw

Algemene projectpagina

Aan de Zuidas in Amsterdam komt opnieuw een iconisch gebouw dat wordt ontworpen door het architectenbureau van Rem Koolhaas en ontwikkeld door de ontwikkelingscombinatie COD en Being. In het gebouw is een luxe Nhow hotel gehuisvest dat onderdeel is van de Spaanse hotelgroep NH-hotels. Met 650 kamers is nhow Amsterdam RAI het grootste hotel van de Benelux. De start van de bouw stond gepland voor medio 2016.

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor de advisering en het ontwerp van de technische installaties en het duurzaamheidsadvies, waarbij de duurzaamheidsambitie BREEAM Outstanding is.

Het gebouw heeft een totale omvang van circa 44.500 m² BVO verdeeld over begane grond en 25 etages, met het volgende programma:

  • hotel & suites, lobby, breakfast, fitness en spa;
  • conference met televisiestudio “Rai on Air”;
  • restaurant;
  • parkeerkelder.

Nhow heeft een uniek concept dat tot nu toe in de steden Milaan, Rotterdam en Berlijn wordt toegepast. Door baanbrekend design, een onderscheidende programmering en state-of-the-art faciliteiten wordt een verblijf in Nhow een unieke beleving. Voor Nhow Amsterdam RAI is het thema ‘On Air’ gekozen, waarmee de focus ligt op connectiviteit, innovatie en media in de breedste zin van het woord.

https://youtu.be/LuCEaVWB9Xs

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: COD en Being
Architect: Office for Metropolitan Architecture
Bouwmanagement: nader te bepalen
Adviseur bouwfysica: Royal Haskoning DHV
Constructeur: Van Rossum
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs
Adviseur duurzaamheid: Techniplan Adviseurs