Project
image image image
Opdrachtgever:IQNN Vastgoed / Vink Bouw / City ID Group
Architect:Kollhoff Architekten
Periode:2016 - heden
Categorie:Bijeenkomst Logies
Type project:Nieuwbouw

Algemene projectinfo

Gemeente Amsterdam heeft ontwikkelcombinatie IQNN Vastgoed / Vink Bouw / City ID Group met hun inschrijving ‘BOOT&CO’ geselecteerd voor de ontwikkeling van het hotel op kavel 3e van de Houthavens. Met BOOT&CO krijgt de Houthaven aan het IJ een echt icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School’ uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten. Het wordt een zeer duurzaam hotel van totaal 7.800 m² BVO dat met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal zal zijn. De BREEAM ambitie is Excellent.

BOOT&CO biedt een vernieuwend hotelconcept met 82 ruime hotelappartementen, waarbij een goede verbinding wordt gemaakt met de geschiedenis van de buurt. Denk aan het oude havenkarakter en de Amsterdamse School. De doelgroep van het hotel is de Young Dynamic Urban Professional. In het hotel komt ook een wellness. Onderdeel van dit hotelconcept is een uitnodigende horecagelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers van de Houthaven en het hotel.

Het centrale gedeelte van het gebouw is een hoog atrium waar de lobby, receptie, delicatessenzaken en een bar aanwezig zijn. Op de begane grond is verder een restaurant en lounge ruimte te vinden. In de parkeerkelder is ruimte voor 48 parkeerplaatsen. Het interieur van het complete hotel wordt ontworpen door Martin Brudnizki Design Studio (MBDS) uit Londen.

Gemeente en ontwikkelaars spraken af dat de Houthaven een 100% klimaatneutrale wijk moet worden. In de Houthaven wordt milieuvriendelijk gebouwd, met extra aandacht voor energie- en materiaalgebruik.

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor de advisering voor alle technische installaties en voor duurzaamheidsadvies.

Rol Techniplan Adviseurs

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor de advisering voor alle technische installaties en voor duurzaamheidsadvies / BREEAM Expert.

Het gebouw is zeer goed geïsoleerd met Rc-waarden tot 9,0 m² K/W. Voor de levering van warmte en koude wordt gebruik gemaakt van de stadswarmte en koude voorziening van Nuon. Elektriciteit wordt voor een belangrijk deel op locatie opgewekt door op het dak van het hotel ruim 430 pv-panelen te plaatsen. Verder wordt er voorzien in energiezuinige LED-verlichting in combinatie met aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling. De ventilatie wordt vraaggestuurd geregeld op basis van de CO2 concentratie in de ruimte. Verder wordt warmte teruggewonnen uit de ventilatielucht en het douchewater.

Duurzaamheid

Techniplan Adviseurs heeft de EPC-studie gedaan vanaf de tenderfase tot en met de bouwaanvraag Met een EPC van 0.041 wordt hotel Houthavens een zo goed als energieneutraal gebouw. Als BREEAM Expert van het project zijn wij verantwoordelijk voor de coördinatie en certificering.

Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor het uitvoeren van verschillende BREEAM credits waaronder de Life Cycle Cost (LCC) analyse, prestatieborging (commissioning en procesbegeleiding), onderbouwing herkomst bouwmaterialen en de variantenstudie liftconfiguratie.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: IQNN Vastgoed / Vink Bouw / City ID Group
Architect: Kollhoff Architekten
Adviseur duurzaamheid: Metabolic
Constructeur: Pieters Bouwtechniek
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs
Kostendeskundige: Basalt Bouwadvies
Verkoopadviseur: CBRE Hotels