Project
image image image image
Opdrachtgever:Gemeente Zoetermeer
Architect:Jeanne Dekkers Architectuur
Periode:2004 - 2006
Categorie:Onderwijs Sport
Type project:Nieuwbouw

Algemene projectinfo

Het Welzijnscluster maakt deel uit van het Centrumgebied Zuid van Oosterheem. In een complex van gebouwen van circa 15.000 m² zijn drie basisscholen samen met een sporthal, handbalvereniging, wijkaccommodatie, kinderopvang, jongerensoos, 35 schoolwoningen en verschillende buitenruimtes geclusterd. De schoolunits worden de eerste vijftien jaar gebruikt als schoolwoning voor onderwijsactiviteiten.

In het project zitten twee basisscholen die bouwkundig tegen elkaar gepositioneerd zijn waarbij een scheidingswand tussen de twee aula’s is weg te halen. De grote aula is zelfstandig te verhuren. De installaties zijn hierop afgestemd. Ook is in het project is een 4e tijdelijke school aanwezig, die op termijn redelijk eenvoudig tot woningen is om te bouwen.

In het project is een grote sporthal ondergebracht die wordt ontsloten vanuit een hoger gelegen plein. Deze sporthal is geschikt voor nationale sportactiviteiten waarbij de tribune plaats biedt aan 1500 personen. Deze Sporthal is uitgevoerd conform NOC/NSF-eisen en kan worden verdeeld in 3 kleinere sporthallen.

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor de advisering en uitvoeringsbegeleiding van het complete installatiepakket.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Gemeente Zoetermeer
Architect: Jeanne Dekkers Architectuur
Bouwmanagement: Jeanne Dekkers Architectuur
Constructeur: Corsmit Raadgevend Ingenieursbureau Rijswijk
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs bv