Project
image image image
Opdrachtgever:Glosec
Architect:Karim Rashid, Uitwerkend: ZZDP
Periode:2015 - 2018
Type project:Herontwikkeling

Algemene projectinfo

The “Dam”, het voormalige KPN hoofdkantoor in Amsterdam (circa 42.000 m²) is herontwikkeld tot een multifunctioneel gebouw VEN met de volgende functies: hotel (27.620 m², 480 kamers), casino (4.460 m²), kantoren (circa 3.410 m²), Fitness/Spa (1.480 m²), een club (880 m²), een restaurant (1.170 m²), een rooftop bar en parkeergarage.

Rol Techniplan Adviseurs

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor de advisering van het complete installatie-ontwerp. Het betreft een ingrijpende renovatie waarvoor wij een Definitief Ontwerp hebben gemaakt. Daarna hebben wij voor het hotel een DO+ gemaakt. Deze is momenteel in uitvoering en Park Inn Radisson zal hierin komen. Voor de rest van de functies is men op zoek naar potentiële huurders.

Er is voor gekozen om alle werktuigbouwkundige installaties volledig te demonteren, voornamelijk omdat deze niet aansloten met het gebruik als hotel in plaats van kantoor. Aanvankelijk zou de warmte en koude lokaal worden opgewekt. In een later stadium is alsnog gekozen de reeds op het perceel aanwezige bodemopslag toe te passen. In het gebouw worden aanvankelijk van het gebruik van de  ruimte verschillende klimaatconcepten toegepast die door Techniplan Adviseurs zijn voorgesteld.

Alle elektrotechnische installaties zijn volledig vervangen. Het enige dat werd hergebruikt zijn de bestaande nutsaansluitingen en hoofdverdeelinrichting. Het ontwerp bestaat onder andere uit energiedistributie, keukeninstallaties, toegangscontrole, cameraobservatie, automatisering, RGB LED-verlichting inclusief besturing.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Glosec Nederland BV
Architect (ontwerp): Karim Rashid
Architect (uitwerkend): ZZDP Architecten
Bouwmanagement: Stevens Van Dijck
Adviseurs Bouwfysica: Royal Haskoning DHV
Constructeur: Royal Haskoning DHV
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs bv
Installateur: Glosec Nederland BV
Aannemer: Glosec Nederland BV

Websites

http://ven-amsterdam.com
http://www.karimrashid.com/projects