Project
image image image
Opdrachtgever:NEMAB Sugar City B.V.
Architect:Common Affairs
Periode:2015 - heden
Type project:Nieuwbouw
Overigen:BIM

Algemene projectinfo

The Style Outlets Amsterdam is gelegen op het voormalige industrieterrein van Sugar City in Halfweg waar eens de oude Nederlandse suikerfabriek stond. Het outletcenter heeft een winkeloppervlak van 18.000 m² aangevuld met 1000 m² horeca. In het plan zijn 1450 gebouwde parkeerplaatsen opgenomen. Het wordt gebouwd op het dak van een tweelaagse parkeergarage.

Aan de buitenkant ziet het complex eruit als een industriële stad. De nieuwe stad is, heel Hollands, gebouwd op palen, met het verschil dat de palen hier zichtbaar zijn en letterlijk in het water staan. Ze zijn als architectonisch middel ingezet om de gebouwde parkeergarage onder het plan aan het zicht te onttrekken.

Rol Techniplan Adviseurs

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor de advisering van alle technische installaties. Na de voorlopige Ontwerpfase is Techniplan begonnen met de uitwerking in BIM.

In eerste instantie zijn alleen de hoofdtracés en hoofdcomponenten van de installaties uitgewerkt. Dit heeft ervoor gezorgd dat er al snel op detailniveau keuzes konden worden gemaakt voor de tracés van het leiding- en kanaalwerk in de parkeergarage, schachten en algemene ruimtes. Nadat dit in kaart is gebracht zijn er een aantal maatgevende winkelunits en algemene ruimtes op detailniveau uitgewerkt.

Doordat dit allemaal in BIM is gezet heeft de winkelier al in een vroeg stadium een beeld van hoe de installaties in de winkel eruit komen te zien en wat de consequenties van keuzes zijn. Daarbij kan er in de bestekfase een nauwkeurige schatting worden gemaakt van kanaal- en leidingwerk en zijn clashes met bouwkundige en constructieve elementen vroegtijdig gesignaleerd.

 

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: NEMAB Sugar City B.V.
Architect: Common Affairs (voorheen Soeters Van Eldonk Architecten)
Landschapsarchitect: Sant en Co
Adviseur bouwfysica: LBP Sight
Constructeur: Zonneveld Ingenieurs
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs bv
Adviseur lichttechniek: Studio DL
Adviseur logistiek en verkeer: Goudappel Colfeng
Kostendeskundige: BBN Adviseurs