Project
image image
Opdrachtgever:NS Stations
Architect:n.v.t.
Periode:2012 - 2013
Categorie:Gebied
Type project:Herontwikkeling

Algemene projectinfo

Rotterdam Centraal is een belangrijk vervoersknooppunt. Met 110.000 reizigers per dag verwerkt het stationsgebied evenveel reizigers als luchthaven Schiphol. Naast de aansluiting op het Europese net van hogesnelheidstreinen (HSL-Zuid) heeft Rotterdam Centraal ook een aansluiting op de lightrailverbinding RandstadRail gekregen. Door de komst van de HSL-Zuid en RandstadRail is de verwachting dat het aantal reizigers op Rotterdam Centraal in 2025 zal zijn toegenomen tot zo’n 323.000 per dag.

Rotterdam Centraal werd gerealiseerd door ProRail en gemeente Rotterdam. De nieuw te realiseren gebouwen op de projectlocatie Rotterdam Centraal, bestaande uit commerciële ruimten, kantoren en de stationshal, zijn door middel van een WKO-installatie voorzien van duurzame warmte en koude.

NSenergy had Techniplan Adviseurs verzocht om het realisatiebestek van de WKO-installatie te beoordelen op compleetheid en om aanbevelingen te doen die de exploiteerbaarheid van de WKO-installatie verbeterden. NSenergy had Techniplan Adviseurs tevens verzocht om zorg te dragen voor juiste overdracht van de WKO-installatie van de Bouwcombinatie naar NS Energy alsmede vorm en inhoud te geven aan het prestatiegericht onderhoud van de WKO-installatie. Techniplan Adviseurs had daarvoor een bestek voor prestatiegericht onderhoud en beheer en energiemanagement opgesteld en begeleide Nsenergy bij de prijs- en contractvorming voor de exploitaitefase van de WKO-installatie.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: ProRail en gemeente Rotterdam en NSenergy
Architect:  Team CS; Benthem Crouwel, Meijer & Van Schooten en West 8
Adviseur installaties WKO exploitatie:  Techniplan Adviseurs
Installateur WKO: Wolter & Dros
Aannemer: Bouwcombinatie TBI Rotterdam Centraal (BTRC), met als hoofdaannemer Mobilis

Website

http://www.rotterdam.nl/rotterdamcentraal