Project
image image image
Opdrachtgever:Aedes Real Estate in opdracht van CTF Development International Ltd
Architect:Kentie & Partners Architecten
Periode:2016 - heden
Type project:Herontwikkeling Renovatie

Algemene projectinfo

Het voormalig Paleis van Justitie, gelegen aan de Prinsengracht te Amsterdam en aangekocht door CTF Development International Ltd, zal door Aedes Real Estate ontwikkeld worden tot een ultra-luxe Rosewood hotel. Rosewood streeft ernaar om het kroonjuweel binnen de Amsterdamse hotellerie te worden, evenals een van de mooiste hotels ter wereld te creƫren. De begane grond en de brede gevel met relatief weinig openingen, voelen vrij gesloten aan. Het doel is om het gebouw een meer open karakter te geven. Vanuit de binnenkant door het openen van de lobby naar de binnenhoven en aan de buitenkant door hergebruik van de linker- en rechter ingangen van de hoofdingang.

Het hotel zal circa 144 kamers gaan bieden, waaronder 118 kamers en 26 suites. Vrijwel alle publieke functies, zichtbaar vanuit de Prinsengracht, komen op de begane grond waardoor een levendige en gezellige sfeer ontstaat. Er zijn vier eet- en drinkgelegenheden gepland. Verder komen er zes vergaderzalen, inclusief een indrukwekkende grote balzaal, allemaal gegroepeerd rondom een ruime en lichte patio. Dit unieke en exclusieve Paviljoen wordt hierdoor een flexibele en multifunctionele locatie voor bijzondere en gedenkwaardige gebeurtenissen. De luxe Sense Spa, het spa en wellness-centrum in het souterrain, krijgt een zwembad, spa & fitnesscentrum en wordt toegankelijk voor gasten en andere gebruikers.

 

Rol Techniplan Adviseurs

Techniplan Adviseurs is in opdracht van Aedes Real Estate ingeschakeld voor de advisering van alle gebouw- en gebruikersinstallaties. Het bijzondere en monumentale gebouw zal geheel worden voorzien van een State of the Art installatie die voor alle gebruikers moet gaan zorgen voor een maximale beleving en comfort en optimaal gebruiksgemak. De basis van de warmte- en koudeopwekking wordt gevormd vanuit thermische opslag in de bodem in combinatie met omkeerbare warmtepompen. Verder wordt het gehele gebouw voorzien van CO2-gestuurde ventilatie in alle gebruiksruimten voor verdere optimalisatie van het energiegebruik.

De inrichting en afwerking van alle gebruiksruimten wordt integraal ontworpen met Piet Boon, Roman & Williams en Concrete, die verantwoordelijk zijn voor het interieurontwerp van het hotel.

Duurzaamheid

De basis van de warmte- en koudeopwekking wordt gevormd vanuit thermische opslag in de bodem in combinatie met omkeerbare warmtepompen. Verder wordt het gehele gebouw voorzien van CO2-gestuurde ventilatie in alle gebruiksruimten voor verdere optimalisatie van het energiegebruik.

Media & Links

Betrokken partijen:

Opdrachtgever: Aedes Real Estate in opdracht van CFT Development International Ltd.
Architect: Kentie en Partners Architecten
Interieur: Piet Boon, Roman & Williams, Concrete Architecten
Bouwmanagement: Aedes Real Estate
Adviseur Bouwfysica: Peutz
Constructeur: Van Rossum Raadgevend Ingenieurs
Adviseurs Installaties: Techniplan Adviseurs bv