Project
image image image
Opdrachtgever:Jones Lang Lassale
Architect:Heyligers Design + Projects
Periode:2018 - 2019
Categorie:Kantoor
Type project:Renovatie

Algemene Projectinfo

Het project betreft de renovatie van een bestaand kantoorgebouw dat geschikt is gemaakt voor de huisvesting van HP Nederland aan de Krijgsman 75 te Amstelveen. Kenmerkend is de zeer korte doorlooptijd van de uitvoeringsfase. In ca. 4,5 maand is ongeveer 7000 m² kantoor gerenoveerd, compleet met volledig nieuwe indeling, uitgebreide IT-voorzieningen, lab-functies voor het testen van diverse printerapparatuur etc.

 

Rol Techniplan Adviseurs

Bij de start van het project was nog niet bekend wat de definitieve projectlocatie zou worden. HP was samen met JLL op zoek naar geschikte locaties voor zowel bestaand als nieuwbouw. Techniplan Adviseurs heeft daarbij de Technische Due Dilligence uitgevoerd voor de beoogde projectlocatie Krijgsman 75 te Amstelveen.
Nadat de keuze voor deze locatie is vastgesteld, is samen met JLL, Heyligers en de Real Estate Afdeling van HP gestart met het ontwerp voor de renovatie van het gebouw. Uitgangspunt daarbij was om zoveel mogelijk van de bestaande installaties te handhaven. Uiteindelijk is een groot gedeelte van met name de elektrotechnische installaties (o.a. verlichting) en IT-installaties vernieuwd. Tevens is ingezet op het behalen van het BREEAM-In-use Excellent certificaat voor de asset.

Media & Links

Opdrachtgever: Jones Lang Lassale / HP RE
Architect: Heyligers Design + Projects
Bouwmanagement: Jones Lang Lassale
Adviseur bouwfysica: DGMR
Constructeur: Strackee Bouwadviesbureau
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs
Kostendeskundige: n.v.t.
Installateur: Warmtebouw (W/S/SPR)/Gouweloos (E/IT)
Aannemer: Verwol Projecten