Project
image image
Opdrachtgever:BPF Bouwinvest
Architect:De Architectengroep
Periode:2001 - 2006
Type project:Herontwikkeling Nieuwbouw
Overigen:Hoogbouw

Algemene projectinfo

Op het Beatrixkwartier in Den Haag is het gebouwencomplex Prinsenhof gerealiseerd. Dit is een zakencentrum met naast kantoren en woningen ook een hotel, winkels en horeca. Totale omvang van het project is circa 145.000 m². Vijf kantoortorens van circa 72.000 m² en drie woontorens met circa 209 appartementen, een hotel met 200 kamers en een ondergrondse parkeergarage voor 1000 auto’s.

Rol Techniplan Adviseurs

Techniplan Adviseurs heeft namens BPF Bouwinvest de supervisie en kwaliteitscontrole over alle technische installaties uitgevoerd, alsmede zijn wij ingeschakeld bij de begeleiding, aanbesteding, uitvoering en oplevering.

Dit nieuwbouwproject omvat vijf gebouwen die worden aangesloten op een in de parkeergarage gesitueerde centrale energievoorziening voor de levering van warmte,- koude en elektra. Deze energievoorziening bestaat uit een energiezuinig en milieuvriendelijk systeem voor de opwekking van warmte en koude door middel van warmtepompen en bodemopslag.

Bijzonderheid is dat de gehele energievoorziening voor alle gebouwen middels een variant op outsourcing bij BPF Bouwinvest is ondergebracht die de installaties in eigendom houd, realiseert, onderhoud en exploiteert.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: BPF Bouwinvest
Architect: de Architectengroep
Bouwmanagement: BOAG B.V.
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs bv
Installateurs: BAM Techniek, Wolter& Dros en Croon
Aannemers: Ballast Nedam en BAM