Project
image image image image
Opdrachtgever:MAB Development
Architect:John Outram Associates, Londen UK
Periode:1996 - 1999
Type project:Nieuwbouw Renovatie

Algemene projectinfo

Midden in Den Haag Centrum staat het project de Groenmarkt, dat een goed voorbeeld is van een project waarin nieuwbouw succesvol gecombineerd kan worden met historische gerenoveerde gebouwen. Het project betreft de restauratie en nieuwbouw van respectievelijk het oude stadhuis van Den Haag (Berlage gebouw uit 1895) en een compleet in monumentale stijl aangebouwd winkelcentrum. In het kantoorgedeelte is de begane grond eigendom van de gemeente Den Haag, en deze is volledig gescheiden van de rest van het kantoor.

De omvang van het project is 3.630 m² retail/food & beverage en 1.270 m² kantoren.

Rol Techniplan Adviseurs

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor de begeleiding in de uitvoering en advisering van alle technische installaties. Kenmerkend voor het kantoorgebouw is de volledige integratie van een nieuw aangebrachte installatie met een deel van de bestaande installatie die is hergebruikt.

Bij de bouw is speciale zorg besteed aan de monumentale begane grondverdieping van het oude stadhuis, waar door de gemeente Den Haag regelmatig diverse ceremonies worden gehouden zoals bruiloften, die tijdens de bouwfase ongehinderd doorgang moesten kunnen vinden.

Daarnaast zijn we ingeschakeld voor de montage-inspectie.

Media & Links

Betrokken partijen:

Opdrachtgever: MAB Development
Architect: John Outram Associates
Projectmanagement: B.C.B. Kamerbeek
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs bv