Project
image
Opdrachtgever:Accor
Architect:Ruland Architecten
Periode:2016 - heden
Categorie:Logies
Type project:Renovatie

Algemene projectinfo

Het Ibis Hotel Amsterdam Centre gelegen aan het Stationsplein te Amsterdam ondergaat een verbouwing van de begane grond en eerste verdieping. In de huidige situatie bevindt zich op de eerste verdieping het ontbijtrestaurant met bereidingskeuken en op de begane grond een loungeruimte. Aan de achterzijde op de begane grond bevindt zich tevens een keuken met een dubbele verdiepingshoogte.

In de nieuwe situatie zullen op de 1e verdieping 16 extra hotelkamers worden gerealiseerd, te weten 10 vier persoonskamers aan de achterzijde van het gebouw en 6 twee persoonskamers aan de voorzijde van het gebouw. Op de begane grond ter plaatse van de huidige lounge zal het ontbijtrestaurant worden ondergebracht. De keuken zal worden voorzien van een tussenverdieping waarop diverse backoffice ruimten zullen worden aangebracht. Naast de aanpassingen als gevolg van de nieuwe indeling, dienen ook de al aanwezige kantoorruimten een verbeterd klimaat te krijgen.

Rol Techniplan Adviseurs

Ontwerp & Calculatie

Onze advieswerkzaamheden hebben betrekking op het ontwikkelen en ontwerpen van de gebouwgebonden installaties, te weten: klimaat­installaties, elektrotechnische installaties en sanitaire installaties.

Aangezien het vrijwel niet mogelijk is om nieuwe sparingen in de bestaande tafelcontructie te maken, zullen de bestaande sparingen worden gebruikt voor de nieuwe installatieopzet.

Aandachtspunten in het ontwerp zijn de aansluitingen op de bestaande installaties en de te hanteren fasering. Tijdens de verbouwwerkzaamheden dient het hotel in bedrijf te blijven. Daarnaast zal het grootste deel van de te behouden en nieuwe installaties aan de plafonds worden uitgevoerd als zichtinstallatie, waardoor naast een goed binnenklimaat ook de plaatsing in de ruimte een rol speelt.

Realisatie & Exploitatie

In de uitvoeringsfase zal Techniplan controles van tekenwerk en berekeningen uitvoeren, kwaliteitsinspecties in het werk houden en de revisiestukken controleren.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Accor
Architect: Ruland Architecten
Constructeur: DEJA Bouwadviseur b.v.
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs bv