Project
image image image
Opdrachtgever:Hoornbeeck College & Ballast Nedam
Architect:Consort Architects
Periode:2014 - 2017
Categorie:Onderwijs
Type project:Nieuwbouw Renovatie

Algemene projectinfo

Ballast Nedam en Consort Architects hebben Techniplan Adviseurs ingeschakeld voor installatie­advies bij de nieuwbouw en renovatie van het schoolgebouw van het Hoornbeeck College te Rotterdam Zuid. Het project heeft een totale omvang van circa 9.250 m2 bruto gebouw­oppervlak waarvan circa 6.500 m2 bestaand. Als eerste uitvoeringsonderdeel wordt een nieuwbouwdeel gerealiseerd met omvang van circa 2.750 m2 bruto gebouw­oppervlak.

Het gebouw bestaat uit twee vleugels met instructielokalen, praktijklokalen (voornamelijk ICT en zorg), werkruimten en nevenruimten. De grootste vleugel (bestaand) heeft vier bouwlagen, de kleinste vleugel (nieuwbouw) drie bouwlagen. Centraal geplaatst zijn de hal, aula en hoofdtrappenhuis en lift. Er zijn diverse neventrappenhuizen. Rondom 1996 is het gebouw al eens gemoderniseerd en is er een extra verdieping op het gebouw gezet.

Rol Techniplan Adviseurs

Het Hoornbeeck college heeft haar visie rondom duurzaamheid gestalte gegeven via de kern begrippen: ‘functioneel’, ‘flexibel’, ‘beheersbaar’ en ‘duurzaam’.

Aan Techniplan Adviseurs is gevraagd om voor het kernbegrip: duurzaamheid een studie te verrichten naar de mogelijkheden voor zowel de nieuwbouw als de bestaande bouw. Doel van de studie is een integrale duurzaamheidsvisie te creëren voor het volledige project en informatie te verschaffen om een “GO / NO GO”-beslissing te kunnen maken ten aanzien van de toe te passen duurzaamheidsmaatregelen.

Het duurzaamheidsonderzoek is uitgevoerd volgens de methode ‘trias energetica’ en houdt onder andere rekening met de meerjaren onderhoud onderhoudsbegroting (MJOB) van het Hoornbeeckcollege.

Ook is Techniplan Adviseurs ingeschakeld voor de advisering van het gehele installatie-ontwerp. Uitgangspunt hierbij is ontwerpen conform het Frisse Scholen Principe (Klasse A/B).

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Ballast Nedam
Architect:  Consort Architects
Bouwmanagement:  Ballast Nedam
Constructeur:  Imd Raadgevens Ingenieurs
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs

 

Websites

http://www.hoornbeeck.nl/