Project
image
Opdrachtgever:Westergasfabriek BV
Architect:Hylkema
Periode:2015 - 2018
Categorie:Logies
Type project:Herontwikkeling Renovatie

Algemene projectinfo

Het project ligt in het Westerpark te Amsterdam als onderdeel van de Westergasfabriek. Westergasfabriek wenste het gebouw (stadsdeelkantoor) te herontwikkelen tot een Hotel voor exploitant Conscious. Deze exploitant vindt duurzaamheid erg belangrijk en heeft de ambitie een 100% duurzaam hotel te maken.
Het project heeft een totale omvang van circa 4.000 m² bruto gebouwoppervlak verdeeld over begane grond en 3 etages, met globaal het volgende programma:

• lobby, ontbijtrestaurant en keuken op de begane grond;
• circa 97 hotelkamers
• fietsenberging, koeling, schoonmaak en techniek.

Het hotel is een icoon op het gebied van duurzaamheid. Uitgangspunt was dat alleen materialen uit duurzame bronnen mogen worden toegepast. Daarnaast is zowel ingezet op maatregelen die het energieverbruik zoveel mogelijk beperken als ook installaties die maximaal duurzaam zijn.

Techniplan Adviseurs is al sinds 1999 betrokken bij de herontwikkeling en renovatie van het Westergasfabriekterrein met al haar gebouwen. De Westergasfabriek, een voormalige gasfabriek, heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste culturele plekken in Amsterdam. In een parkachtige omgeving van zo’n 130.000 m² zijn de diverse monumentale gebouwen herontwikkeld tot een cultureel centrum waarin theater, dans, kunst en muziek opbloeien. Ook beurzen, festiviteiten en conferenties vinden er plaats.

Voor de herontwikkeling van het Conscious hotel is Techniplan Adviseurs ingeschakeld voor de advisering van alle technische installaties.