Project
image image image
Opdrachtgever:Delta Development Group
Architect:OPL Architecten
Periode:2011 - 2014
Categorie:Kantoor
Type project:Nieuwbouw

Algemene projectinfo

In Leiden is het voormalige hoofdkantoor van Heerema Marine Contractors (HMC) aan de Vondellaan 47 herontwikkeld. Het bestaande pand is afgebroken en opgebouwd tot het nieuwe duurzame hoofdkantoor. Het is een efficiƫnt ontwerp met integratie van het nieuwe werken en het project kent de volgende omvang:

  • kantoorgebouw verdeeld over 11 bouwlagen inclusief vergaderfaciliteiten, een fitnessruimte en een restaurant (circa 22.000 m2 BVO).
  • parkeergarage voor circa 509 parkeerplaatsen (circa 15.000 m2 BVO).

Rol Techniplan Adviseurs

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor de advisering van alle technische installaties. Het gebouw is in basis ontworpen als een casco kantoorgebouw, dat wil zeggen zonder huurderswensen. Tijdens het ontwerptraject van het casco is een parallel traject gelopen voor de huurderswensen. Hierbij heeft Techniplan Adviseurs ontwerpen en uitgangspuntendocumenten gemaakt voor specifieke huurderswensen, waarbij met name voor de beveiligingsinstallaties en data-installaties diverse alternatieven op de aspecten kwaliteit, investering en exploitatie inzichtelijk zijn gemaakt.

Het gebouw kent diverse duurzame toepassingen, waaronder een WKO-installatie en CO2-gestuurde ventilatie. Het project is BREEAM gecertificeerd (Excellent). Techniplan Adviseurs heeft hierbij de rol van commisioningsmanager voor Breeam (MAN-1) en de MAT-1 studies gedaan alsmede de EPC-berekeningen en diverse bewijslasten.