Project
image image image image
Opdrachtgever:Feyenoord Rotterdam NV
Architect:Moederscheim Moonen Architecten
Periode:2014 - 2018
Categorie:Sport
Type project:Nieuwbouw

Algemene projectpagina

De nieuwe trainingsaccommodatie van Feyenoord is gebouwd op het voormalige terrein van amateurclub VV Hillesluis. Het hoofdgebouw heeft een totale omvang van circa 2.600 m² ‎bruto-vloeroppervlakte (BVO). Inspiratie voor het nieuwe complex deed Feyenoord op door werkbezoeken bij onder meer Manchester City en Bayern München.

Alles staat in het teken van topsport op de nieuwe trainingsaccommodatie. Zo heeft het complex de beschikking over twee velden met veldverwarming, een warming-upstrook van kunstgras en een apart keepersveld. Het hoofdgebouw biedt perfect zicht op de velden doordat één zijde volledig van glas is. Ook zijn er ontspanningsruimtes, kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen en een restaurant waar topsportmaaltijden worden bereid. Op de begane grond zijn de kleedruimtes voor spelers en staf, behandel-, fitness- en beweegruimtes en het kantoor van de medische staf. De tweede verdieping is ingericht met het restaurant, een spelerslounge en met verschillende kantoren voor onder meer de technisch directeur, de hoofdtrainer en de technische staf. Tevens bevindt op deze verdieping een nieuwe perszaal waar de hoofdtrainer persconferenties kan geven.

Techniplan Adviseurs hielp voetbalclub Feyenoord bij het ontwerp van alle technische gebouwinstallaties. Dankzij verschillende maatregelen om het energieverbruik van het complex te reduceren, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag.

Bijzonder aan het nieuwe trainingscomplex is het gebruik van restwarmte van het stadsverwarmingsnet voor de ruimte- en veldverwarming, de warmtapwaterbereiding en zelfs de wasdrogers. Gasaansluitingen zijn daardoor niet nodig. LED-verlichting zorgt voor een extra reductie van het elektraverbruik.

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Feyenoord Rotterdam NV
Projectmanagement: Kooiman Infraprojectadvies B.V.
Architect: Moederscheim Moonen Architecten B.V.
Installatieadviseur: Techniplan Adviseurs
Constructeur: IMd Raadgevende Ingenieurs
Adviseur bouwfysica: LBP Sight
Adviseur buitenruimte: KYBYS
Adviseur vergunningen: Rho adviseurs
Aannemer: Bouwbedrijf Berghege

Websites: 

https://www.feyenoord.nl/