Project
image image image
Opdrachtgever:Gemeente Leiden
Architect:Architectuurcentrale Thijs Asselbergs
Periode:2003 - 2007
Categorie:Wonen
Type project:Nieuwbouw

Algemene projectinfo

Het project bestaat uit circa 127 appartementen in drie woontorens van tien verdiepingen, met één doorlopende ondergelegen parkeergarage. Het project is onderdeel van de nieuwe wijk Roomburg bestaande uit diverse soorten woningen en woongebouwen, in totaal circa 1000 wooneenheden.

Kenmerkend voor het gehele plangebied is de keuze voor Duurzaam Bouwen (DuBo). Hierbij is per deelwijk een thema gekozen om tot het bepaalde DuBo niveau te komen, in dit geval is het gekozen thema energie (onder andere ook ecologie, historie en landschap).

Rol Techniplan Adviseurs

Opdracht voor het complete ontwerptraject en de begeleiding van de uitvoering inclusief de oplevering.

Duurzaamheid & Innovatie (E&M)

Voor dit project is een hoge duurzaamheidsambitie geformuleerd volgens de DCBA-methodiek, tevens is het project ontworpen volgens de DuBo‑methodiek, en ook als zodanig aangemeld bij het DuBo-register.

Ontwerp & Calculatie

Techniplan Adviseurs heeft het ontwerp gemaakt voor de woningen, algemene ruimten en parkeergarage, alle disciplines inclusief liften en parkeergarageventilatie en toegangscontrolesysteem.

Duurzaamheid

Specifieke maatregelen zijn toiletten met een zeer kleine waterspoeling inclusief de centrale maatregelen (‘boosters’) om toch voor voldoende doorspoeling van het collectieve vuilwater­afvoersysteem te zorgen, aanwezigheidsdetectie voor de verlichting in diverse ruimten, en voorbereide heetwateraansluiting voor een zogenaamde hotfill wasmachine.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Gemeente Leiden
Architect: Architectuurcentrale Thijs Asselbergs
Bouwmanagement: Gemeente Leiden
Constructeur: ABT bv
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs bv
Installateur: Spindler
Aannemer: Van der Vorm Bouw