Project
image image image
Opdrachtgever:IQNN Vastgoed bv
Architect:Kollhoff Architekten
Periode:2015 -
Type project:Nieuwbouw

Algemene projectpagina

Het project Zuidblok Stadionplein te Amsterdam bestaat uit een experience met praktijkruimten met professionele keukens met meerdere kookunits waar kooklessen, workshops en culinaire demonstraties worden gegeven en een hotel. Met het naastgelegen ROC is een intentie-overeenkomst gesloten om de praktijklessen voor o.a. koken hier te onderwijzen. De experience is verdeeld over de kelder, begane grond en eerste verdieping (circa 2.500 m² BVO) en ondersteunende functies zoals de entree en sport (sauna- en fitnessruimte). De tweede en derde verdieping bestaan uit hotelkamers (circa 3.200 m² BVO).

 

Rol Techniplan Adviseurs

Techniplan Adviseurs is door CulinA Development, een joint venture van Vink Bouw en IQNN Vastgoed, ingeschakeld voor het gehele ontwerp, aanbestedingsbegeleiding en begeleiding bij de realisatie van de werktuigkundige en elektrotechnische installaties van het project en bouwfysische advisering op het gebied van duurzaamheid, energieprestatie en thermisch comfort.

Duurzaamheid

Voor het project geldt een hoge duurzaamheidsambitie met betrekking tot het energieverbruik. Het project heeft een energieprestatie van E/E 0,27, wat betekent dat het gebouw 73% beter scoort dan de bouwbesluiteisen op moment van bouwaanvraag in 2014. Om deze duurzaamheidsambities te realiseren is het gebouw voorzien van een WKO-systeem, 780 m² PV-panelen en 120 m² zonnecollectoren. Hiermee is het gebouw in staat om 70% van het energieverbruik voor gebouwgebonden installaties zelf op te wekken. Het verlichtingssysteem is duurzaam uitgevoerd door toepassing van LED-verlichting en aanwezigheidsdetectie. Het ventilatiesysteem is voorzien van CO2-detectie om energie te besparen en de gezondheid voor de gebruikers te optimaliseren.

Bij het ontwerp van de gebouwinstallatie is de doelstelling om een gezond en comfortabel binnenklimaat te creëren voor de gebruikers. Dit wordt voor de experience onder andere gerealiseerd door een ventilatieluchthoeveelheid van 42 m³/h per persoon, een minimale binnentemperatuur van 21°C in de winter en een maximale binnentemperatuur van 24°C met 150 weegoverschrijdingsuren in de zomer.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever:  IQNN Vastgoed bv
Architect:  Kollhoff Architekten
Constructeur:  Pieters Bouwtechniek
Adviseurs installaties:  Techniplan Adviseurs