Project
image image image
Opdrachtgever:MVGM
Architect:Heyligers d+p  
Periode:2019 - 2020
Type project:Renovatie
Methode Duurzaamheid:BREEAM-NL In-Use

Algemene projectinfo

Het pand ‘Bloom House’ in het centrum van Amsterdam is in 2017 tot 2019 grootschalig gerenoveerd zowel bouwkundig als installatietechnisch. Het gebouw bevindt zich tussen de Singel, Geelvinckssteeg en Reguliersdwarsstraat. Het kantoorgebouw dateert uit de jaren zestig. Het pand bestaat uit een parkeerkelder, een begane grond voor commerciële doeleinden en een eerste tot en met vijfde verdieping voor kantoorfunctie met een totaal bruto vloeroppervlakte van circa 8000 m².

Techniplan Adviseurs heeft voor het gebouw (asset) de Breeam In-Use expertrol vervuld. In het assessment zijn de kantoorfuncties en bijeenkomstfunctie van het pand beoordeeld; de Retail functie is buiten het assessment gelaten.

Rol Techniplan Adviseurs

Techniplan Adviseurs heeft voor het gebouw de Breeam In-Use expertrol vervuld voor het onderdeel asset. In nauwe samenwerking met de vastgoedregisseur is de benodigde bewijslast verzameld en toegelicht aan assessor die de bewijslast heeft beoordeeld. Het gebouw heeft door de renovatie een mooie resultaat van drie sterren “Verry good” voor het onderdeel asset kunnen behalen.

BREEAM-NL In-Use is een instrument waarmee de duurzaamheidprestatie van een bestaand gebouw kan worden gemonitord. Er wordt bij de monitoring gelet op drie onderdelen; het gebouw (Asset), het beheer en het gebruik. Deze drie onderdelen worden beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. Doel van BREEAM-NL In-Use is om bestaande gebouwen continu te verbeteren.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Triuva
Architect: Heyligers d+p
Bouwmanagement: Management DVPC en Landmark Vastgoed Management
Adviseur bouwfysica: LBP Sight
Adviseur licht: Van den Pol
Constructeur: Pieters  Bouwtechniek
Installateur: BLR Bimon, Van den Pol Elektrotechniek
Aannemer: Aalberts Bouw