Project
image image
Opdrachtgever:Synchroon
Architect:Klunder Architecten
Periode:2014 - 2016
Type project:Nieuwbouw

Algemene projectpagina

Het project Woontoren blok 49b te IJburg omvat de nieuwbouw van 58 woningen met een totale gebruiksoppervlakte van circa 3.500 m² en een winkelruimte van circa 1.700 m². De winkelruimte, die zich op de begane grond bevindt, is verkocht aan Deen. Boven de supermarkt zijn 58 compacte appartementen bestemd voor de vrije sector huur gerealiseerd. De twee –en drie kamer appartementen hebben een oppervlak van gemiddeld 56 m² GO en variëren van 51 tot 81 m² GO. Het project is opgeleverd in 2016.

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor het basisontwerp van de installaties (VO/DO).

Duurzaamheid

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor een duurzaamheidsstudie. Het doel van deze studie was het vaststellen van het duurzaamheidsniveau dat het meest geschikt is voor het project, dat wil zeggen dat economisch en organisatorisch verantwoord is. De drie meest bekende duurzaamheidslabels zijn onderling vergeleken op technische, organisatorische en economische haalbaarheid, waarbij certificering van beide gebruiksfuncties het uitgangspunt was. De onderstaande labels zijn beschouwd:

•  EPC;
•  GPR gebouw;
•  BREEAM.

Per duurzaamheidslabel is het huidige marktniveau opgegeven, zodat inzicht wordt verkregen in de verbetering bij het beschouwde ambitieniveau. Uiteindelijk is gekozen voor GPR Gebouw.

 

Media & Links

Betrokken partijen:

Opdrachtgever:  Synchroon
Architect:  Klunder Architecten
Bouwmanagement:  Synchroon
Constructeur:  IMd Raadgevende Ingenieurs
Adviseur installaties:  Techniplan Adviseurs
Aannemer: Van Wijnen