Project
image image
Opdrachtgever:Snippe Almelo B.V.
Periode:2016 - 2016
Type project:Renovatie
Methode Duurzaamheid:BREEAM-NL In-Use
Overigen:Monumentaal

Algemene projectinfo

In het centrum van Almelo staat het monumentale Twenthe Centrum waarin vroeger de Stoomspinnerij Twenthe was gevestigd. Het gebouw stamt uit 1915 en is een van de eerste voorbeelden van betonskeletbouw. De voormalige spinnerij is een herinnering aan het belangrijke Almelose textielverleden. Het door architect Arend Gerrit Beltman ontworpen gebouw wordt gerekend tot het Twents Industrieel erfgoed. Snippe Almelo B.V. ontwikkelde dit rijksmonument in 2011 tot een trendy en sfeervol multifunctioneel bedrijfsverzamelgebouw, waarin onder andere het Werkplein Noord Twente onderdak heeft gekregen.

Techniplan Adviseurs heeft voor het gebouw (asset) de Breeam In-Use expertrol vervuld. In het assessment zijn de kantoorfuncties en de retailfunctie van het pand beoordeeld die zich op de huisnummers 3 t/m 11 bevinden. Huisnummer 1, het gezondheidscentrum, is buiten het assessment gelaten.

 

Rol Techniplan Adviseurs

Innovatie & Duurzaamheid

Techniplan Adviseurs heeft voor het gebouw (asset) de Breeam In-Use expertrol vervuld. In nauwe samenwerking met de eigenaar is de benodigde bewijslast verzameld, en toegelicht aan assessor die de bewijslast heeft beoordeeld.

Het gebouw is beoordeeld ‘as it is’. Het gebouw is in 2012 gerenoveerd naar een moderne standaard, vandaar dat het gebouw het mooie resultaat van twee sterren “Good” heeft kunnen behalen.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Snippe Almelo B.V.
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs bv

Websites
https://www.breeam.nl/projecten/twenthe-centrum-almelo-twenthe-plein-3-tm-11-0