Project
image image
Opdrachtgever:Waterland Neeltje Jans
Architect:Zeelenberg
Periode:2005 - 2007
Categorie:Bijeenkomst
Type project:Nieuwbouw

Algemene projectinfo

Een groot, nieuw zeeaquarium in een theater bouwen, waar mensen naar het aquarium kijken alsof het een film in een bioscoop is, dat was het doel. Uiteindelijk is het dat ook geworden; een aquarium met een waterbassin van 14m bij 6m, met een waterdiepte van 3m. Om alles goed zichtbaar te maken voor het publiek heeft het aquarium een grote glazen ruit van 13,1m bij 2,48m en is er in de zaal voor een tribune gekozen. In het aquarium worden ‘voorstellingen’gegeven door een duiker, boven de aquariumruit is ruimte voor een ondersteunende beeldpresentatie met geluid.

Dit gebouw biedt niet alleen onderdak aan het grote aquarium, maar ook aan een aantal kleinere aquaria, en de aanverwante watertechniek. Tevens komt in het gebouw een vergaderruimte voor circa 35 personen, een kantoorruimte voor de dierenverzorgers, en opslagruimte en een stalling voor het parktreintje.

Voor het advies rondom de installaties is Techniplan Adviseurs ingeschakeld. Hierbij moet gedacht worden aan installaties die betrekking hebben op de gebouwgebonden klimaatinstallatie, elektrotechnische en sanitaire voorzieningen inclusief voedingspunten voor speciale installaties en voorzieningen. Daarnaast zijn wij ingeschakeld voor de gehele uitvoeringsbegeleiding.

Totale omvang: circa 700 m2 theater, aquaria, stalling en vergaderruimte.

Media & Links

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Waterland Neeltje Jans
Architect: Zeelenberg
Bouwmanagement: Waterland Neeltje Jans
Constructeur:  IMd Raadgevende Ingenieurs
Adviseur installaties: Techniplan Adviseurs bv
Installateur:  SPIE Zuidwest
Aannemer:  Kanters Bouwbedrijf