Techniplan tekent contract voor RDM Campus

Techniplan Adviseurs heeft afgelopen maand een 3-jarig raamcontract getekend met het Havenbedrijf. Wij zijn geselecteerd voor het installatieadvies bij de renovatie en herinrichting van de gebouwen op de RDM Campus in Rotterdam. Hier worden oude gebouwen omgetoverd tot moderne multifunctionele bedrijfsruimten in een historisch jasje. Duurzaamheid is daarbij uiteraard een belangrijk uitgangspunt. De gebouwen krijgen ondermeer elektriciteit met zonnecellen.

RDM Campus is een locatie voor onderwijs, bedrijven en evenementen op de oude werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) in Heijplaat, midden in de Rotterdamse Stadshavens. Een aantal gebouwen zijn inmiddels gerenoveerd voor praktijkgericht onderwijs in de technologie sector waardoor het RDM terrein nieuw leven is ingeblazen.  Meer gebouwen volgen binnenkort, want de volgende stap is om het innovatieve bedrijfsleven terug te brengen op het RDM terrein. De totale herontwikkelingsopgave voor het bestaande vastgoed omvat ca. 95.000 m² loodsruimte en ca. 15.000 m² kantoorfunctie. Daarnaast zijn er plannen voor ca. 30.000 m² nieuwe loodsruimte en 15.000 m² nieuwe kantoorfunctie. Het raamcontract heeft betrekking op ongeveer de helft.

Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor het ontwerp van alle technische gebouwgebonden installaties, de installaties voor opwekking van warmte en koude en als afgeleide daarvan ook diverse studies op het gebied van comfort, duurzaamheid en milieu. Van belang is hierbij het intact houden van de uitstraling en herkenbaarheid van de verschillende gebouwen en het verhogen van het aanwezig comfortniveau. De  advieswerkzaamheden  variëren van werkzaamheden in de haalbaarheidsfase tot uitvoeringsbegeleiding.

Meer informatie over de RDM Campus is te vinden op: http://www.rdmcampus.nl/