Techniplan nu ook gecertificeerd voor internationale BREEAM projecten

Sinds februari 2013 is Techniplan Adviseurs gekwalificeerd om als BREEAM-auditor ook uw internationale bestaande gebouwen te beoordelen. Al sinds een aantal jaren wordt Techniplan Adviseurs ingeschakeld voor BREEAM certificeringstrajecten voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw in Nederland. In aanvulling hierop beschikken wij inmiddels ook over de benodigde kwalificaties om dit voor projecten in het buitenland uit te voeren. Aanleiding is de groeiende vraag van opdrachtgevers voor certificering van duurzaam vastgoed in het buitenland.

‘BREEAM’ is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen die in toenemende mate wordt toegepast. Het van oorsprong Engelse systeem maakt gebruik van kwalitatieve weging; als totaalscore krijgt een nieuw gebouw of gebied 1 tot 5 sterren (Pass, Good, Very Good, Excellent of Outstanding). In Nederland bestaat sinds een aantal jaar de BREEAM-NL variant voor zowel nieuwbouw, bestaande bouw als gebiedsontwikkeling. In landen die zelf geen nationale BREEAM standaard hebben, wordt de internationale versie toegepast. De opleiding hiervoor wordt in Engeland gegeven door BRE.

Techniplan Adviseurs heeft een ruime ervaring met het begeleiden en ondersteunen in BREEAM-certificeringstrajecten in Nederland. Recente projecten waarbij wij zijn betrokken zijn FORUM Rotterdam, het hoofdkantoor van Lely te Maassluis en de Markthal in Rotterdam. Daarnaast voeren wij voor het project Financiëtoren in Brussel, een project van Breevast, momenteel een certificeringstraject uit aan de hand van de BREEAM International In-Use richtlijn.