Techniplan adviseert Spuiforum Den Haag

Techniplan heeft de aanbesteding voor het installatieadvies van het nieuwe Spuiforum in Den Haag gewonnen. Techniplan kreeg de opdracht puur op basis van kwaliteit: het honorarium was namelijk vooraf door de opdrachtgever vastgesteld. In 2018 opent het nieuwe culturele centrum van de Hofstad haar deuren.

Het Spuiforum wordt de nieuwe thuisbasis voor het Nederlands Dans Theater, het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Het complex komt op de plaats van de huidige theaters aan het Haagse Spuiplein en wordt dé uitgaansplek voor muziek, dans en andere culturele evenementen. Het ontwerp is van de hand van Neutelings Rietdijk Architecten

Het oorspronkelijke ontwerp stamt uit 2010. De afgelopen periode is het plan verregaand geoptimaliseerd en vervolgens recent door de gemeenteraad goedgekeurd. Inmiddels zijn alle adviesdiensten aanbesteed en is gestart met de feitelijke ontwerpfase. In 2018 – als Den Haag culturele hoofdstad van Europa hoopt te worden – moet het Spuiforum klaar zijn.

Techniplan verzorgt het installatieadvies vanaf het voorlopig ontwerp tot en met de exploitatiefase. Het betreft onder meer alle werktuigkundige, elektrotechnische, sanitaire, transport en keukeninstallaties, en de integratie van alle gebruikersinstallaties.

VIDEO Spuiforum http://www.denhaag.nl/home/bewoners/to/Video-Spuiforum.htm