Startsein gegeven voor herontwikkeling The Olympic Amsterdam

Op dinsdag 17 januari 2017 is het startsein gegeven voor het nieuwe gebied in Amsterdam aan het Stadionplein, The Olympic Amsterdam. Het plan staat symbool voor de revitalisering van het hele gebied. Vanaf begin 2018 biedt de gehele gebiedsontwikkeling meer dan 100.000 m² ruimte om te wonen, werken, winkelen, sporten, feesten en ontspannen.

The Olympic 1931
Peak Development ontwikkelt voor vastgoedvermogensbeheerder Bouwinvest de voormalige Citroëngebouwen van Jan Wils, waarbij het historische karakter van de voormalige Citroëngarages in tact wordt gelaten. Het zuidelijke voormalige garagegebouw (ca. 10.100 m²) wordt naar ontwerp van Bierman Henket architecten getransformeerd tot verzamelgebouw voor hoogwaardige kantoor-, retail- en horecafuncties: The Olympic 1931. Onder dit deel wordt een parkeergarage gerealiseerd. Het hart van het complex wordt gevormd door een wintertuin onder een oorspronkelijke glazen overkapping.

The Olympic 1962
Het Noordgebouw (ca. 15.500 m²) uit 1962 van staalbeton werd door Citroën en architect Jan Wils gecreëerd om ruimte te bieden voor de kantoren en een tweede showroom. Dit Rijksmonument wordt nu getransformeerd voor een mix van kantoren, restaurants, cafés en sportieve publieke ruimtes. Het industriële karakter wordt nu 50 jaar later aangepast aan de huidige tijd door Rijnboutt.

In opdracht van Bouwinvest en Peak Development is Techniplan Adviseurs ingeschakeld voor de advisering van alle technische installaties en het duurzaamheidsadvies. De beide gebouwen worden aangesloten op een collectieve duurzame warmte- en koude-opslaginstallatie en ontwikkeld onder een BREEAM Good Label. De uitwerking van het ontwerp geschiedt geheel in 3D-BIM.

Meer info over dit project:
http://www.theolympic.amsterdam/