Most Integrated Design Award uitgereikt aan studenten TU Delft

In samenwerking met de TU Delft organiseert Techniplan Adviseurs jaarlijks een wedstrijd integraal ontwerpen voor master studenten. Dit jaar gingen 11 studententeams van de opleidingen Architecture, Management in the Built Environment, Building Technology en Civil Engineering, de strijd aan om de Most Integrated Design award 2019 in de wacht te slepen. De award werd op vrijdag 21 juni uitgereikt en beloont het beste, integrale hoogbouwontwerp. De opdracht dit keer betrof het bestaande project Loi 130, een complex van 190.000 m2 voor de Europese Commissie in Brussel die nog gerealiseerd moet worden.

Spannende finale
Na maanden aan hun ontwerp te hebben gewerkt, presenteerden de teams tijdens de bijeenkomst afgelopen vrijdag hun eindontwerp aan de jury, bestaande uit docenten van de TU Delft, professionals uit het veld en een team van Techniplan Adviseurs. De jury keek hierbij vooral of alle disciplines aandacht krijgen en tot één geheel integreren, met andere woorden of het ontwerp architectonisch, constructief, installatietechnisch en financieel goed in elkaar zit, er aandacht is geweest voor duurzaamheid en het daadwerkelijk gerealiseerd zou kunnen worden.

Winnaars
Hoewel meerdere teams zeer interessante ontwerpen en originele oplossingen hadden, was er één groep die er op het gebied van integraal ontwerpen uitsprong. Team 1 had een gebouwcomplex ontworpen waarbij elke functie en ontwerpdiscipline met evenveel aandacht was uitgedacht. Meest uitspringende punten waren hierbij de integratie van alle disciplines en verklaringen voor ontwerpkeuzes, specifieke en passende oplossingen per functie en gebouwdeel, een slimme positionering van de hoogbouw zodat er hoger gebouwd kan worden dan men op basis van het bestemmingsplan zou verwachten en dankzij een slim ontwerp van de lange plint in de vorm van geschakelde ‘’W’s’’ ontstaat er een plint met een menselijke aangename maat en voldoende ruimte voor daglichttoetreding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het winnende Team 1 ontwierp “wwW”, het team bestaat uit studenten Floris Buijs, Tolga Özdemir, Noah van den Berg, Rahul Grover, Wouter van Wijnen, Nout Barentsen en Fredy Fortich Mora. De teamleden hebben een nachtje weg in nhow Rotterdam gewonnen, inclusief een exclusieve tour achter de schermen in De Rotterdam.