'Most integrated design award 2017' uitgereikt aan ontwerpstudenten TU Delft

Na een spannende finale afgelopen week is team 9 uitgeroepen als winnaar van de ‘most integrated design award’. Deze award is een initiatief van TU Delft en Techniplan Adviseurs waarbij masterstudenten van de opleidingen Architectuur, Real Estate & Housing, Building Technology en Civiele Techniek van de TU Delft de strijd met elkaar aangaan om het meest integrale ontwerp te maken.

Dit jaar kregen de deelnemers van de workshop MEGA 2017 de opdracht om een multifunctioneel gebouw van 125.000 m² BVO en minimaal 180 meter hoog te ontwerpen op het Koningin Julianaplein in Den Haag. Daarbij moesten de studenten rekening houden met de behuizing van onder het ministerie van Justitie, kantoren, een hotel met conferentiezalen en appartementen. In totaal presenteerden tien multidisciplinaire teams hun ontwerp aan de jury.

Mooie mix
“Het niveau van de ontwerpen van dit jaar was hoog,” zegt Esther Gerritsen, jurylid en adviseur duurzaamheid bij Techniplan Adviseurs. Het winnende team stak toch net iets boven de andere teams uit. Hun toren met de aansprekende naam ‘Themis Tower’, verwijzend naar de Griekse Godin van Orde & Recht, werd door de jury gezien als meest integrale ontwerp zowel qua vormgeving, gevelontwerp als centrale installatieconcept. Ook de goede samenwerking tussen de teamleden werd door de jury geprezen.

De winnaars hebben een verassingsweekend Rotterdam gewonnen. Techniplan Adviseurs sponsort dit project al jaren met de prijs ‘most integrated design’ om de ontwerpers van morgen kennis te laten maken met een integraal ontwerpproces en te stimuleren om buiten de gebaande paden te treden bij het vinden van integrale en duurzame ontwerpoplossingen. Naast de ‘most integrated design award’ is er ook een prijs uitgereikt voor ‘most innovative design’.