MFA Kruidentuin opgeleverd

Vrijdag 24 maart is de multifunctionele accommodatie Kruidentuin in Barendrecht opgeleverd. Het gebouw gaat basisschool De Hoeksteen, kinderopvang Eiland Marlyne, een grote sportzaal, een balletzaal, wijkteams en het Centrum Jeugd en Gezin huisvesten. Techniplan Adviseurs is door de Gemeente Barendrecht ingeschakeld bij dit project voor de advisering van alle technische installaties en duurzaamheidsadvies.

Het ontwerp voor dit bijzondere gebouw is volledig in BIM uitgewerkt. Dit model gaf extra inzicht in de complexe gebouwvorm en stelde het ontwerpteam in staat om de verschillende disciplines goed op elkaar af te stemmen en tot een geïntegreerd ontwerp te komen. Dit ontwerp bestaat uit een samenhang van verschillende volumes die de identiteit van de individuele gebruikers symboliseren. De drie verschillende bouwdelen hebben ieder hun eigen installaties.

In het gebouw zijn diverse duurzame maatregelen doorgevoerd, zoals o.a. toepassing van ventilatie met hoogrendement warmteterugwinning, energiezuinige verlichting (een combinatie van hoogfrequent en LED) en pv-panelen.