Menselijke gezondheid en welzijn verbeteren

De WELL Builing Standard versie 2 (WELL v.2TM) is recentelijk officieel gelanceerd. Deze geoptimaliseerde versie, voortbordurend op de eerste WELL-standaard uit 2014, is toepasbaar gemaakt voor alle gebouwfuncties waar ook ter wereld.

WELL v2 bevat een reeks strategieĆ«n, ondersteund door het laatste wetenschappelijke onderzoek, die gericht zijn op het bevorderen van de menselijke gezondheid door middel van ontwerpinterventies en operationele protocollen en beleid, en die een cultuur van gezondheid en welzijn bevorderen. Of zoals het International Building Institute (IWBO) haar omschrijft: “WELL v2 is een voertuig voor gebouwen en organisaties om meer doordachte en opzettelijke ruimtes te creĆ«ren die de menselijke gezondheid en het welzijn verbeteren”.

Door de Coronacrisis is het momenteel nog duidelijker dat gebouwen een grote invloed hebben op de gezondheid, fysiek en mentaal, van mensen. In de vernieuwde richtlijn wordt dan ook extra aandacht besteed voor de omgang met COVID-19. Wilt u meer weten over wat de nieuwe WELL-richtlijn inhoudt of hoe u uw project kunt certificeren volgens deze richtlijn? Neem gerust vrijblijvend contact op met Ruud van Lewe (gecertificeerd WELL AP) op 010-4562311 of een van onze andere adviseurs. Wij staan u graag te woord.