Hoogste punt & BREEAM Excellent certificaat voor hotel Boot & Co

Op feestelijke wijze is op woensdag 18 juli het behalen van het hoogste punt van Hotel Boot & Co gevierd. Het feestje vond plaats op de bouwplaats. Onder toeziend oog van het bouwplaatspersoneel en de bij het project betrokken partijen werd het hoogste punt van het pand bereikt, met het plaatsen van de afdekking van de liftschacht. Een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van het vernieuwende hotelconcept dat straks over 82 ruime hotelappartementen, horeca, spa en gym beschikt.

De betonnen schachtafdekking, met daarop de vlaggen van Bouwinvest, IQNN Development, City ID Group en Vink Bouw, werd met de kraan op zijn plaats gezet door de vertegenwoordigers van de ontwikkelcombinatie en Bouwinvest. Na de bouwvak zal de zinken dakbedekking aangebracht worden en wordt er gestart met de binnenafbouw van het hotel. Naar verwachting zal Hotel Boot & Co in de zomer van 2019 worden geopend

BRREAM Excellent certificaat

Het gebouw maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling van de Houthaven in Amsterdam, een voormalig bedrijventerrein dat wordt getransformeerd naar een bijzondere, klimaatneutrale woonbuurt op zeven eilanden aan het IJ. Eerder deze maand beleefde Boot & Co nog een mijlpaal met het behalen van het BREEAM ontwerpcertificaat Excellent, met een score van 77%, waarmee het gebouw als zeer duurzaam kan worden geclassificeerd. De ontwikkelcombinatie schakelde Techniplan Adviseurs in als Breeam-expert en als adviseur voor alle technische installaties van het gebouw.

Techniplan maakte voor het ontwerp gebruik van een breed palet aan duurzame technieken. Zo krijgt het hotel door gebruik van triple glas en Rc-waarden tot 9,0 m² K/W uitzonderlijk goede isolatie. Stadswarmte en -koude van Nuon dient als bron voor de klimatisering van het hotel; elektriciteit wordt voor een belangrijk deel opgewekt met ruim 430 pv-panelen op het dak van het hotel. De toch al energiezuinige LED-verlichting staat nooit onnodig aan dankzij aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling. Warmte wordt uit de ventilatielucht en het douchewater teruggewonnen. Door al deze maatregelen kent het gebouw een EPC-score van 0,041. De complete Breeam case study vindt u hier.