Coert Zachariasse wint 2e editie Duurzame 50 Vastgoed NL

Coert Zachariasse, CEO van Delta Projectontwikkeling, heeft de tweede editie van de verkiezing Duurzame 50 Vastgoed NL gewonnen. De organisatie van de verkiezing was in handen van de Dutch Green Building Council, Kennisplatform Duurzaam Gebouwd, PropertyNL en Green Business Club. Coen van Oostrom, winnaar van de vorige editie, reikte de prijs uit tijdens het openingscongres van de Dutch Green Building Week.  Een vakjury, bestaande uit zes onafhankelijke experts, verkoos Coert Zachariasse als meest invloedrijke duurzame persoon in de bouw en het vastgoed in Nederland. Zachariasse is onder andere bekend van het businesspark Park 20|20 in Hoofddorp.

Delta Development Group startte in 2010 samen met partners VolkerWessels en Reggeborgh Groep de bouw van dit duurzame kantoorpark, dat een zo optimaal mogelijk gesloten kringloop heeft. Zachariasse noemt de Cradle to Cradle-filosofie, die als leidraad gold bij dit project, een gedachte die hem als mens enorm aanspreekt.

Met de ontwikkeling van Park 20|20 in de Haarlemmermeer is het eerste duurzame, full service Cradle to Cradle kantorenpark van Nederland gerealiseerd. Het voorlopige plan voorziet in ca. 89.000 m² kantoor, 1.400 parkeerplaatsen en 3.700 m² facilitaire voorzieningen zoals een supermarkt, sportfaciliteiten, health center, kinderdagverblijf en diverse restaurants. Het park heeft een eigen parkmanagementorganisatie die ter plekke een optimale service en kwaliteit van de facilitaire diensten garandeert. Techniplan Adviseurs is ingeschakeld voor duurzaamheids- en installatieadvies voor zowel de gebiedsontwikkeling als de ontwikkeling van de diverse gebouwen.

Meer informatie over Park 20|20 is terug te vinden op https://www.techniplan.nl/projects/hoofddorp-park-20-20/ of www.park2020.com.
Meer informatie over de Duurzame 50 Vastgoed NL is te vinden op www.duurzame50.nl.