Citymaker in MKB Innovatie Top 100

Op woensdag 12 juni presenteerden Syntens Innovatiecentrum, Mercedes-Benz en NRC Handelsblad voor de achtste keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De hoogste notering is voor het ‘groene’ lettertype van Ecofont uit Utrecht. Ecofont zorgt voor inktbesparing terwijl de kwaliteit van de afdruk behouden wordt; een besparing dat oploopt tot wel 50%. Ook in de top 100, op een 58ste plaats, was Citymaker terug te vinden.

De Citymakergroep bestaat uit een samenwerking tussen Techniplan Adviseurs met nog vijf bedrijven. Gezamenlijk hebben wij een rekenprogramma, Citymaker, ontwikkeld om een gebiedsontwikkeling nog efficiënter te ontwikkelen, waarbij de optimale synergie is gemaakt tussen de invulling van het plangebied met wonen, werken en parkeren en energie, financiën, afval, water en bewoners. Kortom, alle kennis die komt kijken bij gebiedsontwikkeling wordt door Citymaker slim gekoppeld. Hierdoor is het mogelijk om snel verschillende integrale scenario’s te bepalen. Dit zorgt ervoor dat er goed inzicht wordt verkregen in de potenties en risico’s van een gebied.

De jury van de MKB Innovatie Top 100 beoordeelde de nominaties op basis van originaliteit, impact, mate van bescherming, verkrijgbaarheid en de omzetpotentie. De bekendmaking van de achtste MKB Innovatie Top 100 vond plaats in het Parktheater in Eindhoven.

Voor meer informatie over Citymaker ga naar www.Citymaker.nl of neem contact op met Rychard de Jong van Techniplan Adviseurs (010-4562311).