BREEAM Excellent voor grootste hotel van de Benelux

Op 26 oktober hebben ontwikkelaars COD en Being Development een BREEAM ontwerpcertificaat ‘Excellent’ voor het nieuw te bouwen nhow Amsterdam RAI hotel ontvangen. Het ontwerpcertificaat is deze dag tijdens de officiële start bouw ceremonie overhandigd. Met een score van ruim 80% voldoen COD en Being ruimschoots aan de eisen voor de ‘Excellent’ certificering. Techniplan Adviseurs is ingeschakeld als BREEAM Expert en heeft dit traject begeleid. Het ontwerp van alle technische installaties behoorde tevens tot de opdracht.

Project
Het iconische gebouw, ontworpen door OMA, is voor 25 jaar verhuurd aan de NH Hotel Group. NH zal het gebouw in gebruik nemen met haar vernieuwende concept nhow. In het hotel zal ruimte zijn voor 650 kamers, een restaurant / bar van het hoogste niveau én op de bovenste verdieping, een televisiestudio, een parkeergarage met 200 plekken, een retail / horeca unit op de begane grond en een wellnesscentrum op de 10e verdieping. De parking, de wellness en de retail / horeca zullen afzonderlijk verhuurd worden.

Duurzaamheid
Duurzaamheid was vanaf de start van het ontwerptraject een belangrijk aspect, waarbij gestreefd is om een zo hoog mogelijke BREEAM-score te behalen. De uitdagingen lagen vooral bij het unieke architectonische ontwerp van het gebouw en de beperkte dak en- kaveloppervlakte waarop het hotel gebouwd gaat worden. Gekozen is voor een energiesysteem van 2 mono-bronnen en een enorme PV-installatie waarvoor een gedeelte van het dak van de naastgelegen RAI gaat worden gebruikt. Andere toegepaste duurzame maatregelen zijn onder andere goedgeïsoleerde beglazing en een luchtdichte schil, energiezuinige liften en roltrappen, warmteterugwinning uit ventilatielucht en waterbesparend sanitair. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een EPC-score die 40% onder Bouwbesluit ligt.

Het nhow Amsterdam RAI zal in 2019 haar deuren openen.

http://www.buildingnhow.amsterdam/

nhow-rai-amsterdam-2bnhow-rai-amsterdam