Duurzaamheid & Innovatie | Labels en certificering

 

De behoefte aan duurzame gebouwen in de markt is groot. Om de mate van duurzaamheid van een gebouw te kunnen beoordelen of te vergelijken, zijn verschillende methoden beschikbaar. Afhankelijk van de gehanteerde methode resulteert de toetsing van een gebouw in een label, certificaat of eindscore.

De werkwijze van een methode, de invloed hiervan op het ontwerpproces en de marktwaarde van een label of certificaat voor ontwikkelaars, beleggers en gebruikers verschillen sterk per methode. Dit geldt ook voor het bereik van de maatregelen en aspecten waarop een gebouw wordt getoetst.

Techniplan Adviseurs kan u helpen bij het invullen van uw duurzaamheidsvraagstuk. Het vertrekpunt hierbij is altijd een grondige analyse van uw project, waarin alle facetten worden onderzocht. Techniplan Adviseurs helpt u de juiste keuze te maken voor een duurzaamheidslabel voor uw nieuwbouwproject, bestaande gebouw of gebiedsontwikkeling. Daarnaast kunnen wij u ondersteuning bieden bij alle zaken die nodig zijn om een label te behalen en uw project te certificeren.

Wij hebben ervaren en gecertificeerde medewerkers in dienst voor :

Techniplan Adviseurs is gecertificeerd voor het afmelden van Energielabels voor zowel nieuwe als bestaande utiliteitsbouw.

Om u op weg te helpen bij de keuze van het juiste label voor uw project, heeft Techniplan Adviseurs een webtool ontwikkeld waarmee u na het beantwoorden van vragen een passend eerste advies krijgt. De webtool is te gebruiken via de website http://www.kiesuwlabel.nl/. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 5 minuten.